5 keukentrends voor 2022 Dit staat ons in 2022 te wachten in de keuken

Zoals ieder jaar kijken we in januari vooruit naar de keukentrends die ons dit jaar te wachten staan. Welke stijlen en materialen gaan we zien? Welke kleuren voeren in 2022 de boventoon? En welke nieuwe technologieën kunnen we verwachten? We kunnen alvast verklappen: er staat ons veel moois te wachten in 2022. En wil je na het lezen van deze blog alle keukentrends in het echt ervaren? Kom dan snel langs bij een REDDY-showroom bij jou in de buurt.

#1 Bijzondere keukenverlichting

Hoe mooi je keuken ook is, zonder verlichting ben je nergens. Zo wil je tijdens het snijden van ingrediënten de juiste hoeveelheid licht hebben, terwijl je tijdens het eten juist wilt genieten van sfeervol licht. In 2022 zal hierom centrale verlichting steeds meer worden gecombineerd met sfeerverlichting, waarmee bepaalde elementen uit de keuken in de spotlight staan. Maar ook zullen we dit jaar steeds meer geïntegreerde verlichting in kasten en kozijnen zien, waarmee een spannend effect wordt neergezet.

Een passend lichtplan

Het kiezen van de juiste keukenverlichting begint bij het maken van een passend lichtplan. Maak een afspraak bij REDDY om u te laten helpen en adviseren, zodat u altijd het juiste licht bij de hand heeft.

Afspraak maken

#2 Kies voor kwaliteit

Dit jaar zal kwaliteit belangrijker zijn dan ooit. Dit heeft enerzijds te maken met het opkomende bewustzijn van duurzaamheid, maar anderzijds ook dat we steeds meer bereid zijn te investeren in goede, kwalitatieve materialen. Gelukkig ben je hiervoor bij REDDY aan het juiste adres, want wij bieden keukens van hoogwaardige Duitse kwaliteit aan voor scherpe nettoprijzen.

Neem bijvoorbeeld de werkbladen: waar voorheen vaak werd gekozen voor een kunststoffen blad vanwege de relatief lage prijs, verwachten we dat dit jaar de composieten werkbladen in trek zullen zijn. Ze worden steeds betaalbaarden en zijn uit hoogwaardige materialen vervaardigd.  Trouwens, nu we het toch hebben over aanrechtbladen: in 2022 zal een dun werkblad steeds zichtbaarden zijn, in tegenstelling tot grote, dikke bladen die we kennen uit voorgaande jaren.

#3 Grijze keukens

In 2022 zal de keuken steeds meer van donkere, zwarte kleuren naar een lichter en rustiger kleurenpallet gaan. Het is dus geen verrassing dat dit jaar de grijze keuken erg populair zal worden.

Het voordeel van grijs is dat er tal van grijstinten verkrijgbaar zijn, waardoor je het zo licht of donker kunt maken als je zelf wilt. Daarnaast laat grijs zich makkelijk combineren met andere materialen (zoals hout of marmer) en interieurstijlen. Grijs is een neutrale, maar warme kleur en zorgt voor een uitnodigende en welkome sfeer.

#4 Verschillende texturen

Naast de kleuren, zullen er in 2022 ook spannende texturen zichtbaar worden. Marmer is de afgelopen jaren mateloos populair geweest en dat zal zo blijven, maar we zullen ook steeds meer goud, koper en brons gaan zien.

Koper en brons zijn kleuren die op verschillende manieren verwerkt kunnen worden in keukenfronten, achterwanden, accessoires en werkbladen. Goud daarentegen leent zich perfect voor greeplijsten, spoelbakken en kranen en laat zich eenvoudig combineren met andere, donkere kleuren.

Ook hout mogen we in 2022 nog niet uitvlakken, want een lichte en natuurlijk houtlook zorgt voor een frisse sfeer in de (Scandinavische) keuken. Donker hout daarentegen zorgt juist voor warmte en een robuuste sfeer.

Creaties voor een speciale en unieke keuken

Benieuwd naar de koperen, gouden of bronzen elementen in het echt? Kom dan langs bij een REDDY-showroom bij jou in de buurt. Hier kun je je laten inspireren door alle keukenmogelijkheden, -opstellingen en verrassende creaties waarmee u een bijzondere en unieke keuken in huis haalt.

Afspraak maken

#5 Slimmere opbergruimte

Stiekem verzamelen we veel meer spullen in de keuken dan we echt dagelijks nodig hebben. Soms vanwege ruimtegebrek, soms ‘omdat het toch wel handig kan zijn’. Bijkeukens zijn de afgelopen maanden daarom steeds populairder geworden en het mooie is: je hoeft er niet voor te slopen en bouwen. Je kunt bijvoorbeeld een trapkast, garage of schuur omtoveren tot een bijkeuken, zodat je toch alles bij de hand hebt.

Zo kun je je droger, wasmachine en andere huishoudelijke apparaten die je niet dagelijks gebruikt hier goed in kwijt. En wanneer je de bijkeuken slim inricht met handige vakken, schappen en kasten, dan kun je je voorraad er ook eenvoudig in kwijt. Zo blijft je keuken altijd een rustig geheel, maar heb je toch alles binnen handbereik. Maak een afspraak met een REDDY-adviseur, want er is vaak meer mogelijk dan je van tevoren denkt.