02.04.2021

Haal de lente in de keuken!

Haal het lentegevoel in huis en maak jouw keuken helemaal klaar voor de lente. Met frisse kleuren, heerlijke geuren en inspirerende gerechten.

Artikel Delen

Creëer in een handomdraai een lentesfeer in je keuken

In tijden waarin we ons moeten houden aan regels en veelal aan huis gekluisterd zijn, kan de lente niet vroeg genoeg beginnen. De dagen worden langer, de zon komt steeds meer tevoorschijn, bloemen kruipen uit hun schulp en het gezang van de vogels klinkt steeds luider. Een heerlijke periode vol felle lentekleuren, nieuwe geuren en inspirerende gerechten!

Maar het is ook hét moment om de keuken op te frissen en te voorzien van een echte lente-look, want eerlijk is eerlijk: de keuken is tegenwoordig toch wel de plek waar we ons het meest bevinden in huis. Lees daarom snel verder en zie hoe je in een handomdraai fris van start gaat deze lente!

Frisse kleur in de keuken

De lente staat gelijk aan zachte kleuren, zoals mintgroen, babyblauw en lichtgeel. Twijfel daarom niet, maar trek je verfkleding uit de kast en geef je keuken een fris uiterlijk. Gaat het je toch iets te ver om de kwast te pakken? Speel dan met verschillende accessoires, zoals servies, potten en vazen in dezelfde, frisse kleuren. Zo haal je meteen het voorjaarsgevoel in huis!

Pas houten accenten toe

Hout is al jaren prominent aanwezig in de keuken. Dit natuurlijke materiaal geeft een warme uitstraling aan de keuken en haalt, zeker wanneer je het combineert met de pastelkleuren, echt het voorjaar in huis. Nu kun je natuurlijk alle keukenfronten vervangen door houtpanelen, maar je kunt het ook kleiner aanpakken door te spelen met houten accessoires, zoals krukjes, dienbladen of kandelaars.

Speel met geuren

Naast kleur is geur ook een manier om de lente in huis te halen. Ga op zoek naar een prachtige bos bloemen die een heerlijke geur verspreiden door huis. Of hou het subtieler met geurstokjes en kaarsen met de geur van jasmijn of hyacint.

Vergeet ook vooral niet de keuken te voorzien van nieuwe planten. Het groen zorgt voor een natuurlijke, frisse uitstraling en zorgt voor gezuiverde lucht. En kies je voor plantjes als basilicum, peterselie of salie, dan snijdt het mes aan twee kanten, want je geeft je maaltijden ook direct het lentegevoel mee!

Natuurlijk daglicht

De inval van natuurlijk daglicht zorgt voor een open en frisse keuken. Geef de ramen een grondige schoonmaakbeurt en maak alle vensters goed schoon. En als je toch bezig bent, kijk dan ook meteen eens naar de raambekleding. Misschien kunnen de donkere gordijnen wel vervangen worden door een lichter exemplaar of is de luxaflex toe aan vervanging. Kleine veranderingen die bijdragen aan een sterk voorjaarsgevoel.

Kweek zelf kiemgroenten

Heb je een hangplankje of is er plek vrij in je vensterbank? Begin dan met kweken van je eigen kiemgroenten! Laat de zaadjes van mosterd, broccoli of alfalfa een nachtje weken in een afgesloten pot, giet ze vervolgens af (zorg er wel voor dat ze vochtig blijven) en stop ze terug in het potje. Draai de deksel er weer op en binnen een mum van tijd heb je deze populaire en supergezonde groenten altijd binnen handbereik voor je lentemaaltijden.

Overheerlijke lentegerechten

De lente zie je niet alleen, ook op je bord kun je de lente naar binnen halen. Met ongecompliceerde, lichte maaltijden voorzien van veel groenten, frisse smaken en verse producten. Wat denk je bijvoorbeeld van aspergepasta, salade met raapstelen of een rabarber-crumble? Of gebakken mosselen met een komkommersalade, een kalfsvlees met paddenstoelen in notenolie of een geweldige feta-couscoussalade? 

REDDY voor het lentegevoel?

Ben jij al REDDY voor het lentegevoel? Bij REDDY kunnen we in ieder geval niet meer wachten! Daarom halen we de lente ook naar binnen in onze showrooms. Laat je inspireren en kom langs bij een REDDY-showroom bij jou in de buurt. Krijg je meteen lentekriebels in je buik van een bepaalde keuken? Onze adviseurs kunnen je direct vertellen wat jouw nieuwe keuken kost. Zonder onnodig onderhandelen, want bij REDDY ben je verzekerd van Duitse kwaliteit voor een scherpe nettoprijs.

Maak een afspraak in een REDDY-showroom bij jou in de buurt om dat lentegevoel te ervaren.

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen