01.08.2022

Zo kies je de juiste keukenkraan

Ben je op zoek naar een nieuwe keukenkraan? Wij laten je in deze blog zien hoe je de juiste kraan kiest. In het zwart, brons, koper, goud of wit.

Artikel Delen

Geef jouw keuken nét dat extraatje

De keukenkraan is vaak een onderbelicht item bij het samenstellen van een nieuwe keuken. En dat is jammer, want de kraan is een gezichtsbepalend item in de keuken. Het geeft je nieuwe keuken net dat beetje extra elan. Maar hoe bepaal je nou welke kraan het beste bij jou en je keuken past? En aan welke eisen moet een keukenkraan voldoen?

In deze blog dompelen we onszelf onder in de wereld van de kranen en lees je hoe je jouw ideale kraan uitkiest. Ben je er na het lezen van deze blog nog niet uit? Of heb je nog vragen? Schroom dan niet om langs te komen bij een van onze showrooms. Daar geven onze adviseurs je antwoord op al jouw vragen.

Meest gebruikte kraan van het huis

Tijdens het afwassen, het handen wassen of het afspoelen van groenten; de keukenkraan is de meest gebruikte kraan van het huis. Daarom is de kwaliteit van een kraan enorm belangrijk, want je wilt er langere tijd plezier van hebben en voorkomen dat je gedoe krijgt met een lekkende kraan.

Moet je dan automatisch kiezen voor de duurste kraan? Nee, dat hoeft zeker niet. Maar laat je wel adviseren over de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende kranen, want uiteindelijk geldt ook hiervoor: goedkoop is helaas ook vaak duurkoop.

Aandachtspunten voor een nieuwe kraan

Kranen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Maar wat je smaak ook is, het is belangrijk om bij de zoektocht naar de juiste kraan een aantal aandachtspunten in het achterhoofd te houden.

  • Kies een kraan die qua stijl en materiaal past bij de rest van je keuken. Zo creëer je eenheid en rust;
     
  • Er bestaan twee type kraanhendels: een enkele hendel waarmee je de waterkracht als de temperatuur kunt regelen en een met twee draaiknoppen, waarmee je onafhankelijk van elkaar de temperatuur en kracht kunt regelen. Bepaal voor jezelf welke functionaliteit je het meest aanspreekt;
     
  • Bedenk hoeveel gaten je in het aanrechtblad nodig hebt. Zo hebben kranen met een hendel ook maar een gat nodig, terwijl mengkranen er drie nodig hebben. En kies je voor een kraan met een optioneel douchestuk, dan is er zelfs een vierde gat nodig;
     
  • De hoogte van je kraan hangt af van de diepte van je wasbak en hoe je deze vult met bijvoorbeeld vieze vaat.

Populaire kranen van dit moment

Kranen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Maar wat je smaak ook is, het is belangrijk om bij de zoektocht naar de juiste kraan een aantal aandachtspunten in het achterhoofd te houden.

“NOG GAVER IS HET WANNEER JE KIEST VOOR EEN KOKEND WATERKRAAN DIE OOK GESCHIKT IS VOOR GEKOELD- EN BRUISWATER. LAAT DE ZOMER MAAR KOMEN!”

  • Stoere (mat)zwarte kraan
    Een van de populairste soort kranen tegenwoordig, is de (mat)zwarte kraan. Niet heel verrassend als je je bedenkt dat zwart zich met vrijwel alle kleuren en materialen laat combineren. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte kraan in combinatie met natuurlijke materialen. Of ga voor pastelkleuren in combinatie met een zwarte kraan. En zelfs in een zwarte keuken misstaat een zwarte kraan niet: je creëert juist een gedurfde setting.
     
  • Strakke, witte kraan
    De witte kraan is bezig aan een opmars en wordt steeds populairder. Wit straalt klasse en rust uit en het geeft je keuken een minimalistisch en doordacht effect. Je zou het misschien niet direct verwachten, maar een witte kraan mengt heerlijk met een witte keuken. Zeker wanneer er houttinten aanwezig zijn, wordt je keuken een oase van rust en reinheid.
     
  • Luxe, gouden kraan
    De tijd dat goud absoluut ‘not done’ was in de keuken, ligt al lang achter ons. Goud is een ware trend in keukenland en dat is niet voor niets. Wat messing geborstelde kranen geven je keuken een luxe, haast retro-charmante uitstraling, zeker wanneer deze gecombineerd wordt met donkere kleuren zoals groen of zwart.
     
  • Authentieke bronzen of koperen kraan
    Om je keuken een elegante, authentieke sfeer mee te geven, kies je voor een koperen of bronzen keukenkraan. Beeld je maar eens in: een koperen of bronzen kraan tegen een achtergrond van steen, marmer of beton. Hoe mooi is dat? Maar ook in een industriële keuken of klassieke keuken doen dit soort kranen het erg goed.
     
  • Kokend waterkraan
    Last but not least: de kokend waterkraan. Hiermee heb je altijd binnen een handomdraai kokend water voor een kop thee, soep of een babyhapje. En het leuke van dit type kraan is dat het in iedere keuken past. Nog gaver is het wanneer je kiest voor een kokend waterkraan die ook geschikt is voor gekoeld- en bruiswater. Laat de zomer maar komen!

Ervaar de nieuwste generatie kranen zelf

De kraan kan dus een echte eyecatcher worden in je keuken. Ze zijn niet alleen ontwikkeld met oog voor smaak, maar ook voor ergonomie en een zuinig verbruik van water.

Ben je nieuwsgierig hoe deze kranen er in het echt uitzien en welke opties er allemaal zijn? Bij REDDY Keukens helpen we je graag verder en adviseren we je over welk type kraan het beste bij jouw smaak past. Kom dus snel langs in een van onze showrooms of maak direct een persoonlijke afspraak.

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen