29.09.2021

Een slimme keuken? Die maak je zo

Een slimme keuken warmt de oven op, je weet wat er in de koelkast ligt of je zet vanuit bed je favoriete koffie. Lees onze blog over de smart kitchen.

Artikel Delen

Kom alles te weten over de smart kitchen

Tegenwoordig is onze telefoon niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het beantwoorden van e-mails, instellen van de verlichting, de bediening van ons geluidssysteem: we gebruiken onze telefoon de hele dag. Een ontwikkeling die we ook steeds meer terugzien in de Nederlandse keukens.

Fabrikanten ontwikkelen steeds vaker ‘smart home products’ voor in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan apparatuur die je via een app kunt bedienen, een spraak-assistent die je favoriete recepten stapsgewijs opnoemt of een camera die je laat zien hoe het gesteld is met je voorraad in de koelkast. Met deze nieuwe toepassingen wordt veel werk uit handen genomen en neemt het gebruiksgemak toe. In deze blog zetten we een aantal slimme vondsten voor je op een rij, zodat je erachter komt hoe je jouw ‘normale’ keuken omtovert tot een ware ‘smart kitchen’. En wil je deze slimme toepassingen zelf ervaren? Kom dan snel langs in de REDDY-showroom.

Slimme koelkast

Ieder gerecht begint bij het in huis halen van de juiste ingrediënten. Maar terwijl je door de supermarkt loopt, twijfel je ineens of er nog verse groenten in de koelkast ligt. En is er nog vruchtensap? Oh, en hebben we nog kaas en eieren?

Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om voor de zekerheid alles te kopen, maar met een slimme koelkast hoeft dit niet. Je pakt gewoon je smartphone en werpt via de camera even een blik in je aan je smartphone gekoppelde koelkast. Zo weet je direct wat wel en wat niet nodig is om mee te nemen. En eenmaal geeft de koelkast zelf aan waar je je producten het beste kunt neerleggen op basis van de ingestelde koelzones. Zo blijven al je producten het langste vers.

Maar het gaat nog verder. Sommige slimme koelkasten hebben een ingebouwd touchscreen waarmee je gemakkelijk je boodschappenlijstje bijwerkt, welke natuurlijk automatisch wordt gesynchroniseerd met je telefoon. Of wat denk je hiervan: de koelingstemperatuur instellen via een app, zodat je -op een warme zomerdag- altijd een heerlijk koud drankje hebt bij thuiskomst.

Onze showroomkeukens in het echt ervaren?

Maak snel een afspraak op een van onze REDDY-vestigingen.

Afspraak maken

Slimme oven

Naast de koelkast is de oven het meest gebruikte product in veel keukens. En het mooie is dat ovens ook steeds slimmer worden, waardoor ze nog gemakkelijker te bedienen worden.

Sta je in de file of heb je een vergadering die uitloopt? Via de app kun je je oven alvast instellen op de juiste temperatuur, zodat je bij thuiskomst direct je favoriete gerecht erin schuift. Heb je geen inspiratie voor het eten? Gebruik dan de receptenoptie in de app. Deze geeft verschillende gerechten aan die passen bij de ovenfuncties van jouw oven, inclusief de bereidings- en verwarmingstijden. Zo kan je eten nooit aanbranden of overkoken.

“HEB JE GEEN INSPIRATIE VOOR HET ETEN? GEBRUIK DAN DE RECEPTENOPTIE IN DE APP.”

Slimme koffiemachine

Niets is lekkerder dan wakker worden met de geur van verse bonen en een kop heerlijke koffie in de ochtend. Met een slim koffieapparaat zet je vanuit bed je favoriete koffie met de juiste sterkte, je favoriete bonen en de gewenste hoeveelheid melk. Dat is pas lekker wakker worden.

Maar slimme koffiemachines kunnen meer. Heb je bezoek en wil iedereen andere koffie? Met een slim koffiezetapparaat hoef je niet alles meer te onthouden, maar geef je meteen via de app door welke koffies er gemaakt moeten worden. Zo geniet iedereen van de perfecte latte macchiato, cappuccino of espresso.

Slimme vaatwasser

Na iedere maaltijd hoort het erbij: de afwas inruimen. Een vaatwasser die zichzelf in- en uitruimt bestaat helaas nog niet, maar slimme vaatwassers maken het je wel een stuk gemakkelijker.

Ben je onderweg en vergeten de vaatwasser aan te zetten? Via je smartphone zet je deze alsnog aan, zodat je bij thuiskomst schone vaat hebt. Via dezelfde app kun je overigens alle wasprogramma’s instellen zoals jij wilt, kun je nieuwe programma’s downloaden en het kinderslot instellen, zodat ze -tijdens het programma- de vaatwasser niet open kunnen trekken. Ook handig: sommige modellen hebben een ingebouwde tablettenteller, die bijhoudt hoeveel tabletten je nog hebt. Zijn ze bijna op? Dan krijg je automatisch een melding op je telefoon, zodat je nooit meer zonder zit.

Ondersteuning op afstand

Helaas -eerlijk is eerlijk- kan ieder apparaat een keer kapotgaan. Gelukkig is dat met slimme producten sneller opgelost dan je denkt. Dankzij alle dataverbindingen kunnen fabrikanten op afstand de foutcodes uitlezen en je stap voor stap helpen om het probleem te verhelpen. En kom je er niet uit, dan weet de monteur direct welk onderdeel hij moet mee nemen.

“ZO BLIJFT JE KEUKEN ALTIJD UP-TO-DATE, ZONDER DAT JE ER ZELF OMKIJKEN NAAR HEBT.”

Ook het updaten van je slimme keukenapparatuur gaat op afstand. Doordat je apparatuur is verbonden met het internet, kunnen fabrikanten software-updates doorvoeren of nieuwe functies toevoegen aan je slimme apparatuur. Zo heb je altijd je beschikking over nieuwe, uitgebreide kookprogramma’s, handige instellingen of nieuwe tips en trucs voor je apparaat. Zo blijft je keuken altijd up-to-date, zonder dat je er zelf omkijken naar hebt.

Ervaar de slimme keuken zelf

Ben je nou benieuwd geworden welke slimme oplossingen het beste passen bij jouw keuken? Bij REDDY weten we er alles van en laten we je het graag zien en ervaren. Kom dan snel langs in de showroom of maak een afspraak, zodat we -via de app- een heerlijke kop koffie kunnen klaarzetten.

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen