26.05.2021

Je eerste keuken kopen

Laat je inspireren en ontwerp online je nieuwe keuken. Vijf tips bij het kopen van een nieuwe keuken. Stel je droomkeuken samen. Lees onze blog.

Artikel Delen

Waar moet je op letten?

Eindelijk is het zo ver: je gaat je eerste, nieuwe keuken kopen. Een speciaal moment, want je kunt helemaal zelf bepalen hoe de keuken van je dromen eruit komt te zien. Maar het is ook spannend, want er is erg veel keuze en er komen verschillende vragen op je af. Past de keuken die ik wil wel in mijn budget? Welke inbouwapparatuur past het best bij mijn situatie? Welke stijl spreekt me aan? En omdat een nieuwe keuken een flinke investering is, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je niet te veel betaalt én je jarenlang kunt genieten van je nieuwe keuken, zonder dat deze uit elkaar valt.

Door goed voorwerk te doen en slim te werk te gaan, kun je de juiste beslissingen nemen. In deze blog geven we je vijf tips waarmee je goed voorbereidt de showroom binnenloopt en binnen mum van tijd jouw droomkeuken hebt samengesteld.

Inspiratie en oriëntatie

Je laten inspireren is de eerste stap naar je nieuwe keuken. Op internet en in keukenmagazines lees je alles over de nieuwste trends en zie je de verschillende keukenstijlen. Tip: let bij de foto’s en video’s niet alleen op de kleuren, maar ook op de indelingen en kastoplossingen.

Een andere mogelijkheid om je nieuwe keuken te visualiseren, is met de Online Keukenplanner. Met dit online hulpmiddel kun je eindeloos experimenteren en zie je meteen in grote lijnen hoe je keuken eruit komt te zien.

Een derde manier om je te oriënteren is door een bezoek te brengen aan een REDDY-showroom. Hier dwaal je rond tussen talloze keukenopstellingen en kun je je fantasie de vrije lopen laten. Bovendien kun je meteen al je vragen stellen aan een professionele adviseur die je wegwijs maakt in de mogelijkheden en je helpt met het maken van een ontwerp.

TIP:

Bij REDDY hebben we regelmatig keukenapparatuur in de REDDY Angebot. Dat wil zeggen dat je kunt profiteren van A-merk apparatuur met flinke korting. Meer weten? Kom langs in de showroom of maak een afspraak.

Showrooms

Het budget

Nu je weet wat je mooi vindt, wordt het tijd om je budget te bepalen: wat wil je aan een nieuwe keuken besteden? Bedenk welke veranderingen je wilt maken aan de beschikbare ruimte, wat voor soort materialen je gaat gebruiken, welke (inbouw)apparatuur je graag wilt aanschaffen en hoe de kastenindeling wordt. Houdt hierbij ook rekening met eventuele bijkomende kosten zoals technisch installatiewerk, stukadoorskosten, het tegel- en schilderwerk en de eventuele aanschaf van een nieuwe vloer.

De beschikbare ruimte

Het daadwerkelijk ontwerpen van de keuken binnen de juiste afmetingen, kan lastig zijn. Past bijvoorbeeld dat gewilde kookeiland wel? Of moet er eerst een muur uitgebroken worden? En hoe zit het met de lichtinval en de werkruimte?

In overleg met een adviseur wordt er niet alleen gekeken naar uw wensen en eisen, maar ook naar de gezinssamenstelling, tafels, opbergruimte, de looplijnen en de leef- en werkruimte. Je zult zien dat met creatief denk- en tekenwerk er heel veel mogelijkheden zijn voor jouw gedroomde keukenopstelling.

Apparatuur

Onmisbaar in een nieuwe keuken is keukenapparatuur die je leven gemakkelijker maakt. Maar dat betekent niet dat het ook direct het duurste van het duurste hoeft te zijn. Bedenk van tevoren hoeveel tijd je aanwezig bent in de keuken en wat voor jou handig is. Zo is dat voor de een bijvoorbeeld een ingebouwd koffiezetapparaat, terwijl een ander de voorkeur geeft aan een kokend waterkraan of een extra stoomoven. Probeer alleen apparatuur aan te schaffen die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken, anders is het zonde van het geld én van de ruimte.

Lange levensduur

Een belangrijk aspect bij een nieuwe keuken is de kwaliteit. Je wilt immers niet dat je over vijf jaar je keuken met duct-tape bij elkaar moet houden. Laat je daarom goed adviseren over de materiaalkeuzes en bijbehorende levensduur.

Bij REDDY bieden we Duitse topkwaliteit met perfecte functionaliteit aan voor scherpe, nettoprijzen. We maken onze keukens niet eerst duurder om dit later als ‘korting’ weer weg te geven. En dat is uniek, want zo weet je direct wat je nieuwe keuken écht kost en betaal je nooit teveel voor je nieuwe keuken waar je jarenlang plezier van gaat hebben. Zien we je snel?

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen