29.03.2022

Je eigen koffiecorner in de keuken

Onmisbaar voor koffieliefhebbers: een eigen koffiecorner in de keuken. Geniet van heerlijke koffie in je eigen koffiehoek in je keuken. Stijl- en sfeervol.

Artikel Delen

Dagelijks genieten van heerlijke koffie

Een heerlijk kopje koffie in de ochtend, een bakkie met collega’s en als afsluiting van de dag: we kunnen wel stellen dat koffie een belangrijk onderdeel is van ons dagelijkse leven. Het is dan ook niet zo gek dat koffiecorners in de keuken steeds populairder worden. Een mooie en sfeervol ingerichte plek waar je ieder moment van de dag kunt genieten van een heerlijke kop koffie.

Ook bij REDDY zijn we gek op verse koffie en daarom laten we je in deze blog zien hoe je je eigen koffiecorner kunt creëren in de keuken. Wil je na het lezen een koffiehoek in het echt ervaren? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontwerp en de inrichting ervan? Kom dan langs bij een REDDY-showroom bij jou in de buurt. We zetten de koffie voor je klaar!

WIST-JE-DAT VAN REDDY:

WIST-JE-DAT: er dagelijks zo’n 6,5 miljoen liter koffie gedronken wordt in Nederland? En dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 150 liter koffie per jaar drinkt?

Koffie vanaf het aanrecht

Net zoals de keuken zelf, werd ook een koffiezetapparaat lange tijd gezien als een praktisch onderdeel. Het design was minder belangrijk, het ging erom dat je fatsoenlijke koffie kon zetten. Tegenwoordig geldt echter dat apparatuur niet alleen functioneel mag zijn, maar ook een stijlvolle uitstraling moet hebben. Je koffiezetapparaat mag dus gezien worden en dat is precies waar het om gaat bij een koffiehoek.

Een gepaste plek voor je koffiecorner is dan ook het werkblad. Kies hiervoor een mooie plek uit en hang eventueel een paar wandplanken aan de achterwand, waarop je potten met koffiebonen, verschillende siropen en koffiekopjes kunt plaatsen. Zo geniet je binnen een handomdraai van een prachtige koffiehoek en creëer je ook een extra eyecatcher in je keuken.

Koffie vanuit een nis

Tegenwoordig zien we steeds meer keukens die voorzien zijn van nisjes en dat biedt voordelen. Zo zorgen nisjes voor een opgeruimde keuken en houd je je aanrecht vrij van rondslingerende spullen. Bovendien heeft een nis een speels en uniek effect aan je keuken.

“EEN NIS IS DAN OOK DE UITGELEZEN PLEK VOOR JE KOFFIEHOEK.”

Een nis is dan ook de uitgelezen plek voor je koffiehoek. Combineer je koffiezetapparaat met mooie plantjes, verschillende fotolijstjes of fotoboeken en maak het af met mooie houten (of mee gestucte) planken. 

TIP VAN REDDY:

TIP: Om van je koffiecorner een echte eyecatcher te maken, kun je spotjes verwerken in de nis. Hiermee trek je de aandacht van iedereen en komt jouw koffiehoek letterlijk in de spotlights te staan.

Koffie vanuit de kastenwand

Een andere plek die goed gebruikt kan worden als koffiehoek, is de kastenwand van je keuken. Met name open kastenwanden lenen zich perfect voor een koffiecorner. Door je (inbouw)koffiemachine te verwerken in deze kastenwand, vorm je een naadloze en stijlvolle overgang naar de rest van de keuken. Voor mensen die een kookeiland hebben, is dit een ideale oplossing om een koffiecorner te maken.

Koffie vanaf de bar

Heb je wat meer ruimte in de keuken, dan is een vrijstaande koffiecorner het overwegen waard. Hiermee bespaar je ruimte in de kastenwand en het aanrecht én ben je minder beperkt in de indeling ervan.

Zo kun je bijvoorbeeld een verrijdbare trolley gebruiken om je koffiemachine op te plaatsen. Maar ook een oude, robuuste werkbank leent zich perfect om omgetoverd te worden tot koffiecorner. Plaats een paar koffiekopjes en plantjes op de bar, schuif er twee krukken aan en je hebt een heerlijke koffiehoek om te genieten van je dagelijkse bakkie.

“PLAATS EEN PAAR KOFFIEKOPJES EN WAT PLANTJES OP DE BAR, SCHUIF ER TWEE KRUKKEN AAN EN JE HEBT EEN HEERLIJKE KOFFIEHOEK OM TE GENIETEN VAN JE DAGELIJKSE BAKKIE.”

Smaakt dit naar meer?

Ben je na het lezen dolenthousiast over een eigen koffiehoek? En wil je nog meer genieten van je koffiemomenten? Kom dan snel langs in een van onze showrooms en laat je inspireren op het gebied van koffie en keukens. Wil je persoonlijk advies over het ontwerp van je koffie­corner? Maak dan vooraf een afspraak, zodat je zeker weet dat onze adviseurs alle tijd voor je hebben om samen tot een fantastisch ontwerp te komen. We zetten de koffie alvast klaar!

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen