29.12.2022

Keukentrends van 2023

Welke trends verwachten we voor 2023? Wat voor kleuren, vormen en materialen worden populair? Dit zijn de keukentrends van 2023 volgens REDDY Keukens.

Artikel Delen

Frisse en verrassende ontwikkelingen

2023 is begonnen! En dat betekent een nieuw jaar vol verrassende ontwikkelingen, trends en bijzondere stromingen in de keukenwereld. Welke materialen en vormen worden populair dit jaar? Om welke opkomende stijl kunnen we niet langer heen? En wat voor (slimme) keukenapparatuur wordt trending?

In deze blog lees je, net als vorig jaar, alles over de nieuwste trends op keukengebied voor 2023 en vertellen we je alles over kleuren, materialen, vormen en duurzame ontwikkelingen. Maar ook op het vlak van techniek is veel vooruitgang geboekt en bespreken we de nieuwste technologische, slimme ontwikkelingen. Zet je schrap, want een ding is zeker: en komt dit jaar een heleboel moois op ons af!

Gemixte keukenstijlen

Waar het ooit twee aparte stromingen waren, zijn Scandinavisch design en Japanse eenvoud nu samen geblend tot een heerlijke, upcoming stijl: Japandi. Deze woonstijl wordt steeds meer in keukens toegepast en kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, lichte kleuren en een minimalistische inrichting. Japandi zorgt voor rust en een heus zen-effect.

Daarnaast verwachten we veel van Urban Nude, een industriële stijl, maar dan voorzien van lichte tinten. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij een keuken in deze stijl gebruik gemaakt van robuuste, stoere materialen, maar steken de nude tinten -zoals beige, lichtbruin, zandtinten en zachtgeel- er juist tegen af. Daarnaast is ‘fluted glass’, ook wel bekend als gecanneleerd glas, ook erg populair bij deze trend, vanwege het geribbelde glas en haar bijzondere lichtdoorlaatbaarheid.

Technologische vooruitgang

Ook de keuken kan niet achterblijven als het gaat om een slim en functioneel huishouden. Zo zijn ovens en koelkasten al te bedienen via spraak, kun je de verlichting regelen met je telefoon en kijk je, terwijl je door de supermarkt loopt, via je smartphone wat er nog in de koelkast ligt.

Maar er is meer. Zo worden gebruikshandleidingen niet meer geprint, maar loodst een app je door je nieuwe keukenapparatuur. Of worden recepten uit digitale kookboeken direct naar je oven gestuurd, zodat die precies weet welke temperatuur en bereidingstijd er van hem wordt gevraagd. Allemaal handige snufjes die ons dagelijks leven gemakkelijker en relaxter maken.

Nieuwe kleuraccenten

Waar witte en zwarte keukens de afgelopen jaar ongekend populair waren, merken we dat keukens met andere kleuren een opmars maken -met name lichte, zachte kleuren. Met name beige, zand, taupe, grijs en wit zullen we in 2023 veelgebruikt zien worden. Maar niet alleen op de achterwand van je keuken, ook de keuken zelf mag dit jaar in een lichte kleur worden uitgevoerd. Hiermee creëer je ruimte, rust en warmte én nodigt de keuken je uit om te koken, te borrelen of gezellig te kletsen en de dag door te nemen.

“MET NAME BEIGE, ZAND, TAUPE, GRIJS EN WIT ZULLEN WE IN 2023 VEELGEBRUIKT ZIEN WORDEN.”

Bruin is het nieuwe zwart

Nu we het toch hebben over kleuren: warme, bruine tinten zullen veel zichtbaar zijn in 2023. Roestbruin is natuurlijk al een tijdje populair, maar ook taupe, kastanje en koffie- en karameltinten zullen vaak terugkomen. Deze kleuren laten zich goed combineren met hout, brons of goud en dragen bij aan een minimalistische, maar sfeervolle keuken.

Natuurlijke, duurzame materialen

Een trend die vorig jaar al is ingezet, zal ook in 2023 steeds populairder worden: het gebruik van natuurlijke, duurzame materialen. Niet vreemd, als je je bedenkt dat steeds meer mensen bewust willen leven en hun impact op het milieu willen verlagen.

Materialen, zoals marmer, beton, keramiek en hout, zijn dan ook hip en trendy in de keuken. Maar ook een werkblad of kastfronten vervaardigd uit petflessen worden steeds gewilder. En wat denk je van fenix? Een relatief nieuw materiaal, maar enorm stevig. Het heeft een stijlvolle, matte look en past perfect bij een moderne keuken. Fijne bijkomstigheid: dankzij de speciale nanotechcoating zijn vingerafdrukken niet zichtbaar op fenix.

Organische vormen

Waar voorheen de keuken vooral uit puntige hoeken bestond, gaan we in 2023 steeds meer terug naar zachte, organische vormen. Hoekige werkbladen maken vaker plaats voor golvende, vloeiende randen en hoeken, waarbij verjonging van het blad (afgeschuinde randen, red.) niet wordt geschuwd. Hetzelfde geldt voor accessoires, waarbij een rondere vorm steeds populairder wordt; denk bijvoorbeeld aan snijplanken en dienbladen met afgeronde hoeken. Door te werken met deze zachte vormen, geef je je keuken een gezellige en warme sfeer.

“DOOR TE WERKEN MET DEZE ZACHTE VORMEN, GEEF JE JE KEUKEN EEN GEZELLIGE EN WARME SFEER.”

Ervaar de nieuwste keukentrends zelf

Niets is leuker dan de keukentrends voor 2023 zelf te ervaren. Daarom nodigen we je graag uit in een van onze REDDY-showrooms. We laten je graag zien hoe je jouw (nieuwe) keuken volgens de nieuwste trends en ontwikkelingen ontwerp en wat er allemaal mogelijk is. Heb je een hele concrete vraag? Maak dan van tevoren een afspraak , zodat we alle tijd voor je hebben.

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen