05.07.2022

Krachtige kookplaat

Kook je liever op gas? Of juist elektrisch of op inductie? Kookplaten zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Lees alles over de kookplaat in onze blog.

Artikel Delen

De kookplaat als middelpunt van de keuken

Kookplaten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en er is een keur aan opties en details. Handig, want zo is er altijd een passende kookplaat voor jouw keuken. Maar tegelijkertijd maakt zoveel keuze het ook lastig de juiste kookplaat te kiezen. Er is immers zoveel mogelijk!

In deze blog laten we je zien welke kookplaten er allemaal zijn, waarin ze verschillen van elkaar en hoe je de beste keuze maakt voor jouw keuken. Ben je er na het lezen van deze blog nog niet uit? Of heb je nog vragen? Schroom dan niet om langs te komen bij een van onze showrooms. Daar geven onze adviseurs je antwoord op al jouw vragen. 

Smaken verschillen

Ok, eerlijk toegegeven, het is een tegeltjeswijsheid, maar: smaken verschillen. Want wat voor de gerechten zelf geldt, geldt ook voor de kookplaten. Er is immers nogal wat te kiezen: gas, inductie of elektrisch. En dan hebben we het alleen nog maar over de basis, want elke kookplaat heeft zijn eigen specifieke technische kenmerken en/of functies.

Hoe beter je weet wat bij je kookgewoontes, keukensfeer en eetgewoontes past, hoe gelukkiger je zult zijn met je kookplaat. De huidige trend is dat keukens steeds meer deel uitmaken van de leefruimte, waarbij de overgangen tussen de ruimtes een vloeiend geheel zijn en waarbij kookeilanden onverminderd populair zijn als stijlelement.

In dat geval is een kookplaat met geïntegreerde afzuiging een goede keuze en biedt het een groot aantal voordelen. Zo kan bijvoorbeeld de afzuigkracht automatisch worden ingesteld op basis van de geur- en dampontwikkeling tijdens het koken.

WIST-JE-DAT VAN REDDY:

...de geïntegreerde afzuiging in een kookplaat ook wel ‘downdraft’ of ‘werkbladafzuiging’ wordt genoemd??

Moderne technieken met nieuwe features

Inductie is de modernste kooktechniek en kent de snelste ontwikkelingen en functies op zijn vlak. De geïntegreerde afzuigunit zorgt ervoor dat geuren worden verwijderd op de plaats waar ze ontstaan, waardoor je niet alleen hoofdruimte boven het fornuis overhoudt, maar ook meer vrijheid hebt om pannen te plaatsen waar je wilt.

“VEEL AFZUIGUNITS WERKEN VOLAUTOMATISCH EN PASSEN HUN VERMOGEN AUTOMATISCH AAN OP WAT ER OP DE KOOKPLAAT GEBEURT.”

Veel afzuigunits werken volautomatisch en passen hun vermogen automatisch aan op wat er op de kookplaat gebeurt. Daarnaast zijn ze erg stil en energiezuinig, wat je portemonnee ten goede komt. Met een flexibele inductiekookplaat ben je niet langer afhankelijk van voor gedefinieerde kookvelden, maar kun je zelf bepalen welke pangrootte je gebruikt en waar je deze op het kookoppervlak gebruikt. Moderne inductiekookplaten herkennen zelf de grootte en positie van de pan, geven meteen het juiste bedieningsdisplay weer en neemt de instellingen mee wanneer je een pan verplaatst op het kookoppervlak.

Altijd de juiste temperatuur

Slimme inductiekookplaten communiceren niet alleen met de pan, maar ook met de inhoud. Ze zijn uitgerust met draadloze en batterijloze sensoren, waardoor overkoken of aanbranden tot verleden tijd behoort. Van smeuïge risotto tot warme melk, van verse vis tot malse steak en van warmhouden tot frituren: de kookplaat regelt automatisch de juiste temperatuur in de pan, tot op de graad nauwkeurig.

Ontwikkeling van de gaskookplaat

Maar niet alleen de inductiekookplaat kent nieuwe, innovatieve veranderingen. Ook de ‘ouderwetse’ gaskookplaat blijft zich ontwikkelen. Zo zijn er gaskookplaten verkrijgbaar in verschillende breedtes, waaronder een smalle variant van slechts 30 centimeter die je naast een elektrische – of inductieplaat kunt installeren. Zo geniet u zowel van de uitgebreide mogelijkheden van het koken op gas als het koken op energiezuinige inductie.

REDDY-Showrooms

Maak zelf kennis met de nieuwste generatie kookplaten en laat je inspireren bij de REDDY-showroom bij jou in de buurt.

Showroom vinden

Gaskookplaten als een juweel

Sommige gaskookplaten tonen zelfs in een oogopslag hoeveel pitten er in gebruik zijn en het ingestelde vermogen per brander (waarbij het vermogen net zo makkelijk te regelen is als met een inductiekookplaat). Bovendien worden gaskookplaten steeds kindvriendelijker en wordt de kans op verbranding steeds kleiner.

Waar gaskookplaten van oudsher niet per definitie mooi te noemen zijn, mogen ze tegenwoordig juist gezien worden. Denk bijvoorbeeld aan robuuste, keramische platen of opvallende, strakke rvs-gaskookplaten. Gaskookplaten doen qua ontwerp dus niet onder voor inductiekookplaten.

“GASKOOKPLATEN DOEN QUA ONTWERP DUS NIET ONDER VOOR INDUCTIEKOOKPLATEN.”

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen