24.01.2022

Zo vernieuw je jouw keuken

Je keuken renoveren of je keuken aanpassen? Keukenrenovatie is vaak goedkoper dan een nieuwe keuken. Vervang de keukenfronten. Lees al onze tips.

Artikel Delen

Tips voor keukenrenovatie

Nu we steeds vaker thuis leven en werken, kan het zomaar zijn dat je langzaam raakt uitgekeken op je huidige keuken. Een nieuwe keuken is dan de meest voor de hand liggen oplossing, maar dat betekent ook een flinke investering. Wanneer je budget geen nieuwe keuken toelaat, dan is het hét moment om zelf de handen uit de bouwen te steken en te kiezen voor renovatie van je huidige keuken.

Want door zelf aan de slag te gaan voorzie je jouw ‘oude’ keuken op een voordelige manier van een nieuwe look-and-feel. Bovendien kan je keuken na zo’n opknapbeurt weer flink wat jaartjes mee, zonder dat je een grootschalige verbouwing hoeft uit te voeren. Weten hoe je je keuken opknapt en renoveert? Wij geven je in deze blog tips hoe je met minimale inspanning het maximale resultaat boekt.

Keukenfronten

Om maar meteen het meest in ’t oog springende onderdeel te beginnen: de keukenfronten. Samen met het aanrechtblad bepalen ze namelijk de sfeer van je keuken.

Fronten zijn eenvoudig te voorzien van een strook behang of een lik verf, waardoor je een nieuw en fris aangezicht creëert. Maar je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken en nieuwe frontpanelen (inclusief andere handgrepen en -knoppen) bestellen via je dichtstbijzijnde keukenshowroom.

Het vervangen of aanpakken van de keukenfronten is een relatief kleine en goedkope ingreep. Maar wel eentje met een geweldig eindresultaat.

Werkblad

Je zag ‘m hierboven al voorbijkomen, maar een ander zichtbaar element in de keuken is natuurlijk het werkblad (aanrechtblad). Dit is de basis van iedere keuken en niet voor niets, want het wordt iedere dag intensief gebruikt voor lichte en zware klussen. En wanneer je deze vervangt, krijgt je keuken bijna vanzelfsprekend een volledig nieuwe uitstraling.

En het leuke van werkbladen is dat ze in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Ga je bijvoorbeeld voor een dik blad van geleefd hout? Heb je liever een elegant, kunststoffen blad? Of neig je toch naar glad marmer? Welke smaak je ook hebt, je laten inspireren is altijd een goed idee!

Keukenapparatuur

We zien je denken: “Keukenapparatuur vervangen voor een nieuwe look? Hoe dan?”. En toch geef je met nieuwe apparatuur je keuken nieuw elan. Bedenk jezelf maar eens hoe je keuken eruitziet als je een matzwarte (kokendwater)kraan en idem wasbak plaatst. Of wanneer je een stijlvolle, slimme koelkast integreert in je opgeknapte keuken, net als een inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem.

Nieuwe apparatuur bepaalt niet alleen het aanzicht van je keuken, het zorgt er ook voor dat je keuken weer helemaal van deze tijd is. En eerlijk is eerlijk: slimme apparatuur maakt ons (culinaire) leven ook een stuk eenvoudiger.

Ready met REDDY

Bij de REDDY Showroom bij jou in de buurt weten ze alles van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur. Zelf ervaren? Maak een afspraak en kom langs in een van onze showrooms.

Showrooms

Keukenwand

Wil je niet al te veel tijd kwijt zijn aan het aanpassen van je keuken, maar wel iets vernieuwen? Richt je dan op de keukenwanden, want in een handomdraai tover je deze helemaal naar je eigen (nieuwe) smaak.

Schilder de muren met een afwasbare muurverf (of kies voor latex met daaroverheen een vernislaag) en plak nieuwe tegels achter de kookplaat. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bestaande tegels te schilderen met speciale tegelverf in de gewenste kleur. Door te spelen met kleuren en materialen kun je je creatieve geest helemaal de vrije loop laten.

Verlichting

Verlichting zorgt voor sfeer, ook in de keuken. Daarom is het verstandig om, bij een keukenrenovatie, na te denken over een nieuw lichtplan. Welk type verlichting wil je graag in je ‘nieuwe’ keuken? Moet het slimme verlichting zijn? En hoe zorg je voor optimale verlichting boven het werkblad? En nog belangrijker: waar laat ik de draden?

Een passend lichtplan maken kan veel vragen opwerpen. Kom daarom gerust langs in onze showrooms, waar onze adviseurs u graag helpen bij het maken van deze keuzes.

Wij denken mee

Ben je van plan je huidige keuken aan te pakken en je keuken te renoveren? Dan staan we bij REDDY voor je klaar. Want naast nieuwe frontpanelen, handgrepen en keukenapparatuur denken we graag met je mee welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Laat je daarom inspireren of kom langs in een van onze showrooms. En wil je er zeker van zijn dat onze adviseurs alle tijd voor je hebben, maak dan een afspraak zodat wij de koffie alvast klaar kunnen zetten.

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen