Designkeukens.
De keuken als statement.

In designkeukens wordt niets aan het toeval overgelaten. Fronten, kleuren, materialen en (inbouw)apparatuur zijn perfect op elkaar afgestemd en alles is gericht op functionaliteit en een indrukwekkend aangezicht. Wie zijn gasten graag wil laten bewonderen, zit met een designkeuken goed.

Keukenfronten van hoogwaardige kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende materialen, bieden je tal van mogelijkheden. Bij REDDY Keukens adviseren we je dan ook graag over de bijzonderheden van deze keukenstijl en helpen je met het ontwerp en de inrichting van jouw designkeuken.

Kenmerken van de designkeuken

Mensen met een designkeuken laten hun keuken graag zien. Daarom zie je deze keukenstijl vaak terug als open keuken, het liefst in combinatie met een kookeiland. Belangrijk bij een designkeuken is dat er rekening wordt gehouden met een opgeruimde ruimte: zo blijft de designkeuken open en overzichtelijk. Hierbij helpen bijvoorbeeld hoekkasten met veel opbergruimte voor servies, slimme lade indelingen of uittrekbare vakken. Hier gaan design en functionaliteit hand in hand. Voldoende opbergruimte helpt je jouw keuken geordend te houden. 

TIP: vervang losstaande keukenapparatuur door inbouwapparatuur, zodat het lijnenspel strak en ruimtelijk blijft. 

In designkeukens zie je vaak (hoogglans) gelakte fronten of juist een mat oppervlak. Dankzij hoogwaardige coatings zijn de hedendaagse fronten robuuster dan ooit en zijn ze stoot- en krasvast, waterafstotend en hittebestendig. 

Designkeukens zijn tijdloos en dankzij slimme sluitingstechnieken (zoals ‘push-to-open’, ‘tip-on’ of de elektronische variant met ‘Serv-on-technologie’) oogt de keuken strak en elegant.

Kleuren en vormen

Bij designkeukens denkt men vaak aan lichte kleuren, maar donkere kleuren worden steeds populairder. De klassieke wandtegels worden vervangen door elegante glasplaten of panelen van keramiek of natuursteen. De werkbladen zijn daarentegen weer bijzonder dun en worden, als krachtig statement, vaak uitgevoerd in natuursteen of massief hout. 

Designkeukens zijn verkrijgbaar in alle vormen, waarbij de meest populaire variant de rechte keuken met kookeiland is. Dit ontwerp maakt het mogelijk de woonkamer bij de keuken te betrekken en, door het koken aan het eiland, bij het gesprek aanwezig te blijven. 

Elektronische (inbouw)appatatuur in de designkeuken

Bij REDDY Keukens rusten we jouw droomkeuken uit met de nieuwste generatie elektronische (inbouw)apparatuur. Energiezuinige apparatuur die vaak met een app, spraakbesturing of via gebaren te bedienen is. De kookplaat en afzuiging werken geurloos samen, de vaatwasser doseert het wasmiddel naargelang de hoeveelheid afwas en de oven weet precies wat de optimale bereidingsduur is van jouw lievelingsgerecht.

Tot de uitrusting van de designkeuken hoort dan ook hoogwaardige apparatuur, zoals een inductiekookplaat of stoomoven. Kies je voor een kookeiland, dan adviseren we een kookplaat met geïntegreerde afzuiging, die alle stoom en geuren rechtstreeks naar beneden afzuigt.

Natuurlijk zijn de kleuren van de apparatuur afgestemd op de rest van de keuken -veel (greeploze) modellen zijn verkrijgbaar in zwart, wit of grijs. Bij een open keuken bestaat zelfs de mogelijkheid om de apparatuur te ‘verbergen’ achter gesloten fronten of schuifdeuren, volledig in de stijl van jouw keuken.

Tips voor het ontwerpen van een designkeuken

Vaak worden designkeukens in één kleur uitgevoerd. Toch bieden we bij REDDY Keukens een breed scala aan structuren, kleuren en looks -denk bijvoorbeeld aan betonachtige elementen, metaal, glas of keramiek.

Wie veel waarde hecht aan functionaliteit, mag de details niet uit het oog verliezen. Verschillende uittrekelementen verhogen de geïntegreerde demping en zelfsluitende opties het comfort. Graag plannen we dit soort extra’s in jouw nieuwe keuken, zoals volledig uittrekbare lopers, liftsystemen of klep-vouwbeslag. Extra’s die jouw keuken net die extra touch geven.

Daarnaast is een sfeervol lichtplan een belangrijk onderdeel van de keuken -zeker wanneer er niet alleen gekookt, maar ook geleefd wordt in de keuken. De bijzondere look van een designkeuken kan met een passend lichtontwerp dan ook een unieke sfeer krijgen, bijvoorbeeld door het gebruik van led-strips voor indirecte verlichting of verlichte plinten. En door de nieuwste lichttechnologieën toe te passen, kun je aparte sferen voor ieder moment van de dag creëren.