L-keuken.
De keukenvorm die (berg)ruimte creëert.

De L-keuken (ook wel hoekkeuken genoemd) is al jaren enorm populair en kan in vrijwel iedere woning worden gerealiseerd. Vanaf een vloeropperv lak van 12 m² kan de L-keuken ook als open keuken worden gebruikt en is er ruimte om de eettafel bij de keuken te betrekken.

De L-keuken wordt vrijwel altijd tegen twee, haaks op elkaar staande, muren geplaatst. Toch is het bij deze keukenopstelling ook mogelijk om een van de twee delen langer te maken, waarbij dit deel als ‘room devider’, kookeiland of bar dient.

De korte loopafstanden maken het werken in een L-keuken efficiënt en comfortabel. Het werkblad strekt zich over het algemeen uit over beide hoekdelen, zodat er veel werkruimte ontstaat. Daarnaast zijn Lkeukens vaak voorzien van een (of meerdere) hoge kasten aan de kopse kanten.

Tips voor het ontwerpen van een L-keuken:

TIP

Bij een L-keuken is het van belang om gebruik te maken van een hoekkast. Hiermee benut je de volledige ruimte en creëer je extra bergruimte. Bij REDDY Keukens vindt u een groot aanbod aan verschillende hoekkasten voor ieder budget.

Korte afstand

Door de koelkast, oven, kookplaat en spoelbak op logische volgorde te plaatsen, houd je de loop- en werkafstanden kort.

Gebruik de hoek verstandig

Maak gebruik van een hoekkast, zoals een draaicarrousel, een LeMans-systeem of een hoekspoelbak.

Hangkasten

Plaats zo min mogelijk hangkasten, om te voorkomen dat de keuken te druk oogt.

Eettafel

Zorg bij een eventuele eettafel dat de afstand tussen de tafel en werkblad groot genoeg is om langs elkaar heen te lopen.

Correcte plaatsing

Houd er bij het plaatsen van de koelkast rekening mee dat deze gemakkelijk open en dicht moet kunnen.