28.12.2023

Keukentrends 2024

Ontdek de keukentrends van 2024. Onze ontwerpster Daniëlle Meijer neemt je mee door de nieuwste trends. Ze vertelt je alles over de laatste trends in ontwerp, design en technologie.

Artikel Delen

Van natuurtinten tot slimme snufjes

Ontdek de keukentrends van 2024. Onze ontwerpster Daniëlle Meijer neemt je mee door de nieuwste trends. Ze vertelt je alles over de laatste trends in ontwerp, design en technologie. Ontdek hoe mooi lichtere houtsoorten zijn en hoe je meubels handig kunt stapelen. Ze vertelt ook enthousiast over bloemenprints en vintage patronen. Duurzaamheid natuurlijk ook belangrijk in 2024, met handige apparaten en hergebruik van materialen. Ben jij REDDY voor de nieuwste trends? Laat je inspireren!  

1. Natuurlijke kleuren

Een overkoepelende trend die je overal ziet, bijvoorbeeld in interieur en de mode, zijn natuurlijke kleuren. “Nude tinten zijn een algehele trend. Van zachte aardetinten tot warme neutrale kleuren, maar ook zandtinten zijn populair in de keukens van 2024.” Deze kleuren zie je terug in verschillende keukenonderdelen, van keukenkasten tot accessoires. “Natuurlijke kleuren combineren mooi met walnoot en roodbruine materialen. Cortenstaal maakt ook een comeback. Het geeft een warmte mediterrane sfeer aan je keuken.”

2. Diepte en texturen

Diepe texturen brengen keukens tot leven in 2024. Ze geven je keuken een unieke uitstraling. “We zien de terugkeer van terrazzo, maar ook andere materialen met een ruwere, natuurlijke textuur. Denk aan oppervlakken met reliëf, grove structuren en zelfs golfachtige vormen die de diepte van het materiaal benadrukken.” Door te kiezen voor texturen met diepte en structuur, ben je jouw keuken echt tot leven. Je kunt spelen met verschillende afwerkingen, dat geeft je keuken een unieke en persoonlijke uitstraling.

3. Levendige kleuren

Naast de nude tinten die populair zijn, ziet Daniëlle veel verschillende kleuren in keukens dit jaar. “Je ziet niet alleen de zachte pasteltinten, maar ook gedurfde kleuren zoals terracotta. Zwart blijft een klassieker, maar nu zie je meer donkerbruin en diepblauw. Zwart staal maakt plaats voor lichtbeton, koper en mat goud. Zwarte stalen accenten worden subtieler en je ziet meer drukke patronen op werkbladen en tegels. Het draait om het creëren van contrast tussen levendige kleuren en rustige basisstructuren.”

4. Prints met lef

Daniëlle vertelt dat ze de trend van bonte prints van bloemen en vintage patronen vooral onder jongeren ziet. Een invloed uit de jaren 80. “Jongeren zijn gek op bloemenprints en vintage elementen. We zien bloemenprints al een tijdje op behang, textiel en accessoires. Nu is ook de keuken aan de beurt en daar word ik zelf heel vrolijk van!” 

Naast bloemen ziet Daniëlle ook een opkomst van gedurfde patronen en prints in keukens. “Van tegels met opvallende vormen tot keukenkastjes met gedurfde prints. Niets is te gek en dat maakt deze trend zo leuk. Vooral creatieve mensen kunnen zich goed uitleven met deze keukentrend en het helemaal eigen maken.” 

5. Slimme snufjes

“Technologie speelt een steeds grotere rol in keukenontwerp. Ook in 2024 zie je nieuwe trends”, zegt Daniëlle. “Van slimme afzuigkappen met ingebouwde speakers, tot koelkasten die je laten weten wanneer de melk op is. Ik heb zelfs gehoord dat er een app in ontwikkeling is die de melk meteen in je digitale boodschappenmandje doet, hoe handig is dat? Ook op het gebied van verlichting zien we nieuwe ideeën, met verschillende systemen die praktisch én mooi zijn.”

6. Duurzame keuken

“Vooral jongeren zijn zich bewust van wat ze kopen. Ze snuffelen op Marktplaats en zoeken naar unieke, herbruikbare items.” Duurzaamheid is in 2024 een belangrijk thema, ook voor keukenfabrikanten die steeds verder gaan in het verduurzamen van hun werkwijze. “Je ziet steeds vaker materialen zoals gerecycled hout en gerecycled glas terug in keukenontwerpen.”

Naast hergebruik ziet Daniëlle ook een trend in modulaire keukens. “Mensen willen flexibiliteit. Modulaire keukens, waarbij je gemakkelijk delen kunt toevoegen of verwijderen, worden steeds populairder. Mensen willen graag hun keuken kunnen aanpassen, zonder een compleet nieuwe keuken te hoeven kopen. Eigenlijk heel logisch.”

7. Stapelen van meubelen

Daniëlle vertelt hoe je meubelen kunt stapelen om een uniek meubelstuk te maken. Het resultaat is een echte eyecatcher. “Het stapelen van bijvoorbeeld ladekastjes en krukjes om een soort boekenkast te creëren, is een trend die je vooral onder jongeren ziet. Ook dit is weer een knipoog naar de jaren 80, maar met een modern tintje.”

8. Lichtere houtsoorten

“We zagen eerst veel donker hout, maar in 2024 zijn vooral lichtere houtsoorten populair. Multiplex van berken met mooie structuren wordt populair. Deze trend van lichtere houtsoorten geeft een frisse uitstraling aan de keuken.” Ook de noten/wengé-achtige houtsoorten keren terug, vertelt ze. “Deze zijn donkerder dan white wash eiken, wat we veel zagen. En dan vooral in patronen, als wandornament bijvoorbeeld, of verwerkt in een deur.”

Ben jij REDDY voor een trendy keuken?

Ben je enthousiast geworden over de keukentrends van 2024? Wij zijn REDDY om je te helpen bij het realiseren van jouw trendy REDDY keuken. Bij REDDY Keukens hebben we een gigantisch aanbod, met alle laatste trends. Kom langs bij een vestiging bij jou in de buurt. Dan gaan we samen aan de slag om jouw droomkeuken tot leven te brengen.

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen