Compacte keukenopstelling.
Praktisch en optimaal ingedeeld.

Een keukenopstelling voor compacte keukens zijn meestal tussen de 2,60 meter – 3,30 meter lang en zijn verkrijgbaar als totaalpakket (inclusief apparatuur). Wij adviseren een lengte van minimaal 3 meter, om te zorgen dat de spoelbak, het werkblad, de koelkast, de oven en de vaatwasser mooi naast elkaar passen. Zelfs wanneer de ruimte het toelaat, adviseren wij de keukenopstelling niet te lang te maken: hiermee voorkom je lange loopafstanden. Voor efficiënt gebruik van de ruimte, zijn kamerhoge kasten en hangkasten belangrijk, zodat je altijd over voldoende opslagruimte beschikt.

Deze compacte keukenopstellingen zijn populair onder jonge koppels, starters en alleenstaanden. Toch doet deze keukenvariant het ook goed in een open woonkeuken, omdat ze goed kunnen worden gecombineerd met een lange eettafel en zelfs met een kookeiland. En al doet de naam anders vermoeden, maar kleine keukenopstellingen kunnen ook in zeer luxe varianten worden ontworpen. 

Deze compacte keukenopstelling heeft als voordeel dat ze in vrijwel iedere ruimte passen en probleemloos kunnen worden meeverhuist. Daarnaast laat dit type keuken zich op een later moment uitbreiden, door bijvoorbeeld een extra keukenblok te plaatsen. Deze zgn. tweelijnskeukens bieden extra veel ruimte en korte werkafstanden. Onze adviseurs kunnen je hierover veel meer vertellen. 

Tips voor het ontwerpen van een compacte keukenopstelling:

Planning

Zorg voor een minimale lengte van 3 meter om voldoende opberg- en bewegingsruimte te hebben.

Bergruimte

Zorg voor voldoende boven- en onderkastruimte (voor voorraad, keukengerei, servies).

Energie-efficiëntie

Wees energiezuinig en plaats de koelkast en kookplaat niet direct naast elkaar.

Functiegebieden

Zorg voor voldoende werkruimte om de kookplaat, zodat je zo efficiënt mogelijk kunt werken in de keuken.