01.05.2021

Uit huis

Ga jij voor het eerst op jezelf wonen? Lees wat je nodig hebt voor je eerste woning en hoe je je keuken restylet en voorziet van een nieuwe uitstraling.

Artikel Delen

Zo restyle je eenvoudig je keuken en dit heb je nodig

Een echte mijlpaal in het leven, is het moment dat je op jezelf gaat wonen. Sommigen kiezen ervoor om op kamer te gaan tijdens hun studie, terwijl anderen liever een eigen appartement(je) huren of juist gaan samenwonen. Wat de reden ook is, deze nieuwe fase in je leven geeft jou de volledige vrijheid om los te gaan met kleuren, accessoires en woonstijlen, maar ook op culinair vlak kun je je vanaf nu helemaal uitleven met eigen gemaakte gerechten.

Ga je bijvoorbeeld naar een studentenkamer, dan is er vaak al een uitgeruste keuken te vinden en heb je voldoende aan alleen wat keukengerei. Betrek je echter een (nieuw) appartement of ga je samenwonen, dan heb je vaak meer spullen nodig én heb je meer vrijheid om de keuken naar jouw smaak in te richten. Daarom lees je in deze blog welke spullen allemaal onmisbaar zijn in de keuken en hoe je eenvoudig, maar toch doeltreffend je keuken met smaak inricht.

Onmisbaar in de keuken

Wie denkt aan een keuken, denkt aan eten. En daar horen borden, bestek, glazen en pannen bij. Grote kans dus dat deze al op je lijstje terug te vinden zijn. Maar er zijn meer spullen die ‘horen’ bij een keuken, zoals een ovenschaal, kurkentrekker en een maatbeker.

De volledige lijst ziet er volgens ons zo uit:

  • Glazen; Mokken; Borden (zowel diep als plat); Soepkommen; Pannenset (om te koken en te bakken); Ovenschaal; Slakom; Keukenmessen; Snijplank(en); Bestek (vorken, messen, lepels en theelepels); Opscheplepels; Spatels; Kaasschaaf; Rasp; Kartelmesjes; Kurkentrekker; Maatbeker; Blikopener; Vergiet; Bewaarbakjes; Afwasborstel (ook als je een vaatwasser hebt); Waterkoker; Koffiezetapparaat; Hand- en theedoeken.

Keuken (re)stylen

Als je eindelijk de sleutel van je nieuwe woonruimte hebt, is er niets leuker dan het helemaal naar eigen smaak in te richten. Een frisse kleur op de muur en een nieuwe vloer geven je woning meteen een heerlijke uitstraling. Maar hoe zit het met de keuken? Kan die ook wel een opknapbeurt gebruiken?

Is je nieuwe woonruimte een koophuis of -appartement? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe keuken te (laten) plaatsen. Laat je hiervoor adviseren en inspireren bij een REDDY-showroom, want alleen zo krijg je jouw droomkeuken van Duitse kwaliteit voor een zeer scherpe nettoprijs. Huur je echter een woning, dan snappen we dat een nieuwe keuken een stap te veel is. Maar niet getreurd, want er zijn genoeg manieren om de keuken op eenvoudige wijze toch een nieuwe uitstraling te geven die bij je past.

Werk met tegelstickers

In plaats van het vervangen van de wandtegels, bieden tegelstickers hetzelfde effect, maar dan voor een veel lagere prijs en veel minder werk. Ze zijn verkrijgbaar in iedere maat, zodat ze precies over de tegel passen en waardoor de voegen zichtbaar blijven. Zo krijgt je keuken een hele nieuwe look zonder al te veel werk.

Vervang handgrepen en deurknoppen

Vaak zijn de keukens in huurwoningen voorzien van standaardgrepen. Gelukkig zijn handgrepen en deurknoppen in alle soorten en maten te krijgen en kun je ze gemakkelijk vervangen door een stijl die bij jouw inrichting past. Kies bijvoorbeeld voor gouden handgrepen voor een strakke, sfeervolle uitstraling. Of ga voor zwart, waarmee je een stoere sfeer creëert.

Geef de wanden een kleur

Een kleur op je keukenmuur kan fris en spannend zijn. Ga bijvoorbeeld voor matgroen voor een industriële, stoere setting of juist voor donkerblauw om de keuken een luxe uitstraling te geven. Tip: heb je een kleine keuken? Kies dan voor lichte kleuren waarmee je keuken optisch groter oogt.

Kies voor catchy accessoires

Accessoires kunnen dienen als eyecatcher en in één oogopslag de aandacht trekken. En het handige van accessoires is dat je ze gewoon meeverhuist naar een volgende woning. Hierdoor is het de moeite om te investeren in bijvoorbeeld een goede (en mooie) koffiemachine, een stoere vrijstaande koelkast of prachtige hanglampen.

REDDY voor je eerste woning

Jouw eerste eigen woonruimte begint met verschillende ideeën en wensen. Iedereen heeft immers een eigen, persoonlijke smaak. Bij REDDY zijn de mogelijkheden eindeloos en we helpen je dan ook graag naar de invulling van je nieuwe of bestaande keuken.

Kom daarom snel naar een van onze showrooms, waar je al je ideeën de vrije loop kunt laten. Want je bent bij ons niet alleen het juiste adres voor een nieuwe keuken, maar we hebben ook een groot aanbod aan hand- en deurgrepen en kunnen je adviseren over het (voordelig) opknappen van je keuken. Allemaal zonder onnodig onderhandelen, want bij REDDY ben je verzekerd van Duitse kwaliteit voor een scherpe nettoprijs. Zo ben jij helemaal ready voor je nieuwe woning!

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen