30.09.2022

Must-haves die zorgen voor een luxe keuken

De keuken is het hart van de woning, een plek waar iedereen samenkomt. Met deze must-haves tover jij je keuken om naar een chique, luxe keuken.

Artikel Delen

Creëer een chique keuken

De keuken is het hart van je woning, waar niet meer alleen gekookt wordt, maar ook het hele dagelijkse leven samenkomt. Eigenlijk is de keuken een sociale hotspot geworden in huis waar familie en vrienden elkaar ontmoeten en waar we samen ontbijten, lunchen, borrelen en avondeten.

Steeds meer mensen willen daarom van de keuken een bijzondere plek maken met een luxe, exclusieve uitstraling. Zonder compromissen, maar met alle gemakken die er tegenwoordig beschikbaar zijn. In deze blog delen we een paar bijzondere must-haves die jouw keuken een luxe en chique uitstraling geven.

Maatwerk

Maatwerk en luxe gaan vaak hand in hand. Een keuken moet naadloos aansluiten op de ruimte en woonstijl, waarbij de indeling en vormgeving passen bij jouw (gezins)leven. Maatwerkkeukens zijn dan ook populairder dan ooit, waarbij creatieve ideeën niet worden geschuwd.

“MAATWERKKEUKENS ZIJN DAN OOK POPULAIRDER DAN OOIT, WAARBIJ CREATIEVE IDEEËN NIET WORDEN GESCHUWD.”

De term ‘maatwerk’ kun je zo breed nemen als je zelf wilt. Zo kun je een keuken helemaal van begin tot eind zelf vormgeven, maar dit brengt ook vaak een bepaald kostenplaatje met zich mee. Je kunt er ook voor kiezen bepaalde elementen op maat te laten maken, zoals een unieke nis, bijzondere keukenverlichting of een dieper werkblad dan de standaardafmetingen.

Kwalitatieve materialen

Bij chique keukens draait het vaak om de materiaalkeuze. Zo doen natuurlijke materialen als hout en marmer het erg goed en stralen van zichzelf al luxe en een stijlvol gevoel uit. Bovendien vertaalt kwaliteit zich vaak ook in de levensduur en ben je er met hoogwaardige materialen zeker van dat je er jarenlang plezier van hebt.

Naadloze afzuiging

Een traditionele afzuigkap zien we bijna niet meer in de luxere keukens. Tegenwoordig draait het om de ‘downdraft’, oftewel de neerwaartse zuigkracht. Afzuiginstallaties worden steeds vaker ingebouwd in de inductieplaat of in het werkblad, waardoor er een strak geheel ontstaat.

Deze geïntegreerde afzuigsystemen doen aan zuigkracht niets onder ten opzichte van ‘normale’ afzuigkappen. Sterker nog, ze zijn vaak stiller en efficiënter én vallen door hun eenvoud amper op.

Multifunctionele kraan

Mateloos populair is de kokend waterkraan. Met een klein reservoir (vaak 3 – 10 liter) zorgt deze kraan ervoor dat je direct kokend water tot je beschikking hebt. Ideaal voor een kop thee of soep, maar ook tijdens het koken. De kooktijd van aardappelen, rijst of pasta wordt hierdoor een stuk minder lang, dus het is ook nog eens energiebesparend.

Nog een stap verder gaan de zogenaamde 3-in-1-kranen, die naast kokend en koud water ook bruiswater kunnen produceren. Zo hoef je geen flessen Spa Rood meer te verzamelen, maar haal je de verfrissende bubbel gewoon uit de kraan.

Groot, groter, grootst

In de luxe keuken wordt de koelkast steeds meer een eyecatcher en dat betekent dat deze groot van formaat mag zijn. Zo heb je voldoende ruimte voor drankjes en etenswaren en kun je, dankzij de ijsmaker aan de buitenkant, direct genieten van ijsblokjes in je drinken.

Maar naast een normale koelkast, neemt ook de wijnkoeler een steeds prominentere plek in in de keuken. Met verschillende zones zorgt deze klimaatkast ervoor dat je flessen wit, rood en rosé altijd op de juiste temperatuur bewaard blijven. Laat de borrel maar komen!

Luxueuze (inbouw)apparatuur

Kwalitatieve (inbouw)apparatuur zorgt voor meer kook- en keukenplezier. Zo zien we de stoomoven steeds vaker terugkomen, zet je met een ingebouwde koffiemachine de lekkerste koffievarianten en zorgt je vacuümlade ervoor dat je ingrediënten luchtdicht verpakt (en sous-vide kunt koken).

Prachtige verlichting

Een op maat gemaakte hanglamp boven de eettafel? Unieke verlichting boven je kookeiland/bar? Een subtiele lichtstrip onder de keukenkastjes? Bij de chiquere keukens bepaalt de verlichting voor een groot deel de sfeer en het aangezicht. En bovendien kun je de meeste verlichting tegenwoordig met je telefoon bedienen.

 

TIP:

Maak een afspraak en ontwerp samen met een adviseur een lichtplan, waardoor je altijd over het mooiste en beste licht beschikt.

Exclusieve accessoires

Voor de finishing touch van jouw luxe keuken, mogen accessoires niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een pakkend schilderij aan de muur, handgemaakte tegels op de achterwand, een grote vaas verse bloemen op de bar of bijzondere koffie- en theekoppen op het aanrecht. Maar ook echte vleesmessen of robuuste snijplanken geven je keuken een stijlvolle uitstraling.

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen