23.08.2022

Kies de keukenstijl die bij je past

Welke keukenstijl past bij jou? Ontdek het met onze tips. We laten verschillende keukenstijlen zien en helpen je met het bepalen van de juiste keukenstijl.

Artikel Delen

Een keuken naar jouw smaak

Keukens zijn verkrijgbaar in alle denkbare geuren en kleuren. Maar hoe kies je nou de keukenstijl die naadloos aansluit op jouw smaak? Wil je meegaan met de nieuwste trends of heb je juist liever een keuken die tijdloos is? Een lastige keuze, omdat er enorm veel mogelijkheden zijn op het gebied van werkbladen, fronten, spoelbakken, kastenwanden en keukenopstellingen.

Om je op weg te helpen, delen we in deze blog een aantal tips waarmee jij de keuken van je dromen samenstelt. Helemaal naar je eigen smaak en aangevuld met persoonlijke elementen, zodat je volledig los kunt gaan in het koken van de meest bijzondere gerechten. Lees je mee?

Laat je inspireren

Om te bepalen welke keukenstijl het beste bij je past, kun je het beste beginnen met het opdoen van inspiratie. Bezoek verschillende showrooms, blader door diverse woontijdschriften, scroll langs de mooiste plaatjes op Pinterest en kijk woonprogramma’s op tv.

Op deze manier ontstaat er een moodboard, waarmee je alle ideeën naast elkaar zet. Zo ontdek je al spelende wijs wat jij mooi vindt en welke stijl bij je past.

“ZO ONTDEK JE AL SPELENDE WIJS WAT JIJ MOOI VINDT EN WELKE STIJL BIJ JE PAST!”

Stel je persoonlijke kleurenpalet samen

Wanneer je voldoende beelden hebt verzameld, is het tijd om het kleurenpalet te bepalen. Dit doe je door alle afbeeldingen die je hebt verzameld in de vorige stap, naast elkaar te leggen en te kijken welke kleuren er het meest in naar voren komen. Zoek vervolgens afbeeldingen van keukens met de kleuren die jij voor ogen hebt, zodat je een goed beeld krijgt van hoe jouw droomkeuken eruit kan komen te zien.

Is er geen duidelijk kleurenpalet te herkennen? Niet getreurd, want op internet zijn veel kleurencombinaties te vinden die heerlijk in elkaar overvloeien. Grote kans dat er een palet tussen zit die jou aanspreekt.

Materiaalkeuze

Net als kleuren bepalen de te gebruiken materialen het aangezicht van jouw nieuwe keuken. Om het juiste materiaal te kiezen, doe je eigenlijk hetzelfde als in de vorige stap. Leg de afbeeldingen naast elkaar en kijk welke materialen er vaak in voorkomen. Zie je bijvoorbeeld veel houten elementen, koper of beton? Dan weet je dat dit soort materialen je aanspreken. Houdt hier vervolgens het gewenste kleurenpalet naast en bedenk of dit in elkaar te vlechten valt.

Zo bestaan minimalistische keukens voornamelijk uit strakke vormen en materialen, landelijke keukens uit natuurlijke materialen en warme kleuren en een Scandinavische keuken voornamelijk uit lichte kleuren en een simpel design.

Bepaal de ruimte

Een belangrijk onderdeel om jouw persoonlijke keukenstijl te bepalen, is het opmeten van de beschikbare ruimte in je huis. Denk na over een praktische indeling, maar wees vooral realistisch. Een enorme, industriële keuken met betonnen kookeiland is natuurlijk fantastisch, maar als je hier geen ruimte voor hebt houdt het helaas op.

Heb je de afmetingen op papier gezet? Maak dan een gratis ontwerp, waarmee je jouw nieuwe keuken tot leven brengt. Zo kun je een goede inschatting maken van de opstelling.

“DENK NA OVER EEN PRAKTISCHE INDELING, MAAR WEES VOORAL REALISTISCH.”

Advies op maat

De laatste tip die we je geven om je persoonlijke keukenstijl vorm te geven, is door langs te gaan bij een keukenshowroom. Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen met het ultieme ontwerp van je droomkeuken. Ook kunnen ze al vragen direct beantwoorden én weet je meteen wat jouw nieuwe keuken gaat kosten. Zien we je snel?

 

TIP:

Neem je moodboard of verzamelde afbeeldingen mee naar het gesprek, zodat onze adviseurs een goed beeld krijgen van jouw smaak.

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen