04.08.2023

9 argumenten voor een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken maakt het leven makkelijker en koken leuker. Lees alle 9 argumenten waarom jij een nieuwe keuken wilt hebben en overtuig je partner.

Artikel Delen

Liever vandaag dan morgen

Wie tegenwoordig bezoek krijgt van vrienden of familie, gaat niet alleen meer in de woonkamer zitten. De keuken is de plek waar je wilt zijn! Daarom deze niet alleen functioneel zijn, maar er ook nog eens schitterend uitzien. Maar er zijn natuurlijk meer argumenten om, liever vandaag dan morgen, de keuken te vernieuwen.

Benieuwd welke dat zijn? Of heb je argumenten nodig om je partner te overtuigen? Lees dan snel verder!

#1 Nieuwe levensfase

“Als de windrichting verandert, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens.” Dit bekende Chinese spreekwoord klopt als een bus, want een nieuwe levensfase brengt verandering met zich mee en een nieuwe keuken is dan een welkome afwisseling. Zeker wanneer je gezin groeit,  is het belangrijk om in te spelen op de veranderende behoeften. Heb je bijvoorbeeld een grotere spoelbak nodig? Kindvriendelijke opberglades? Of een andere eethoek? Het leuke is dat je over dit soort vragen moet nadenken en je bewust wordt van de vele mogelijkheden die er zijn op keukengebied.

#2 Keuken kapot

Wanneer de fronten van je deuren en kasten lelijk zijn geworden, de lades klemmen of wanneer je werkblad slijtagesporen vertoont, dan is het tijd om na te denken over een nieuwe keuken. Wist je trouwens dat gemiddeld om de 15 jaar de keuken wordt vervangen? Wie dus slim plant en waarde hecht aan goede kwaliteit, kan dus wel even vooruit met een nieuwe keuken. Onze experts helpen je graag en geven je alle tips en trucs die nodig zijn voor jouw droomkeuken. Maak vandaag nog een afspraak.

#3 Plek zat

Bergen serviesgoed, allerhande keukenapparatuur, boodschappen… in ieder hoekje kun je vaak wel wat kwijt, maar je verliest ook snel het overzicht. Dan betekent dit maar een ding: je keuken barst uit zijn boegen en een betere oplossing is broodnodig. Veel keukenfabrikanten bieden al verschillende oplossingen aan om pannen en servies slim en praktisch op te bergen. Benieuwd welke dat zijn? Kom dan langs in onze showroom.

“Dit betekent maar een ding: je keuken barst uit zijn voegen en een betere oplossing is broodnodig.”

#4 Groen geweten

Sous-videapparaten en stoomovens zijn de nieuwe toppers in de keuken. Maar ook klassiekers als de oven, vaatwasser, koelkast en kranen kunnen steeds meer. Dankzij uiterst geavanceerde technieken verbruiken ze nog maar een fractie van de energie of water die ze tot nu toe nodig hadden. Daarnaast kiezen gerenommeerde fabrikanten voor steeds milieuvriendelijkere productiemethodes en gebruiken ze zoveel mogelijk natuurvriendelijke materialen. Reden genoeg dus om jouw keuken te voorzien van nieuwe apparatuur en producten.

#5 Frisse look

Trends veranderen razendsnel en het is bijna onmogelijk om iedere trend te volgen. Toch wil je het binnen de muren graag van deze tijd houden en op een gegeven moment ga je je keukendroom laten uitkomen. Onze ervaren keukenplanners helpen je graag met de juiste look & feel voor je nieuwe keuken adviseren je kundig over bijpassende apparatuur. Het is immers niet altijd een levenssituatie die verandert, maar je behoeftes veranderen ook voortdurend en dan pas merk je hoe fijn een aanpassing voor meer gebruikersgemak in je keuken kan zijn.

“Toch wil je het binnen de muren graag van deze tijd houden en op een gegeven moment ga je je keukendroom laten uitkomen.”

#6 Maak het je gemakkelijk

Even eerlijk: kloppen in jouw keuken de ergonomische eisen en indeling van de werkzones? Wat tientallen jaren geleden niet altijd vanzelfsprekend werd gepland, speelt in de moderne keuken een belangrijke rol. Met volledig uittrekbare lades bijvoorbeeld, waarmee je gemakkelijk keukengerei erin en eruit kunt halen. Of een vaatwasser op comfortabele werkhoogte. Zo creëer je nog meer comfort tijdens het koken.

#7 Licht

Alleen al de juiste verlichting boven het werkblad zorgt voor meer plezier bij het koken. De traditionele keukenlamp heeft inmiddels plaatsgemaakt voor verschillende (slimme) lichtbronnen, zoals lichtstrips, een verlichtingsrail of diverse spotjes.

#8 Thuiswerken

Mensen willen graag flexibiliteit en een fijne werkplek, helemaal sinds de coronacrisis. Waarom kies je er dan niet voor om af en toe te werken in je eigen keuken? Praktisch langs de keukenwand of creëer een thuiskantoor aan de eettafel. Er kunnen genoeg opberg- en werkplekken gecreëerd worden in de keuken en je hebt altijd je eigen koffie (of thee) bij de hand.

#9 Digitale wereld

Iedereen kent inmiddels de termen ‘smart home’ of ‘smart kitchen’ wel. Deze technologieën maken het koken gemakkelijker en optimaliseren de keuken als echte leefruimte. Wat ooit begon met slimme kookplaten of koelkasten, kun je nu de keuken ook al uitbreiden met draadloze oplaadstations en bedien je je oven of koffiezetapparaat gemakkelijk vanaf de bank. Zo wordt koken nóg leuker met high tech-snufjes.

Advies op maat

Wat je reden voor een nieuwe keuken ook is, advies op maat speelt een enorm belangrijke rol bij de keuze voor een nieuwe keuken. Het is dan ook belangrijk om keukens te ervaren, werkbladen te voelen en materialen uitgebreid te bekijken. Bij REDDY snappen we dat en daarom maken we alle tijd voor je vrij om jouw droomkeuken samen te stellen en te realiseren.

Maak een afspraak  bij een showroom bij jou in de buurt en laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden.

Afspraak maken

GRATIS KEUKENGIDS

Nieuwe ideeën op doen vanaf de bank? Vraag dan ons gratis REDDY-keukentijdschrift aan en blader langs de mooiste keukens voor hele scherpe, nettoprijzen.
 

Raadgever aanvragen